FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail

Población: SANT JULIÀ DE LÒRIA
Código_postal: AD600
País: ANDORRA
Nombre_Bulldog: ARGUS
Edad_Bulldog: 22 mesos
Sexo_Bulldog: mascle
Peso_Bulldog: 11 Kg
Tipo: Bulldog Francés

Comentario: Bones tardes,
Som uns propietaris d’un bulldog francés (ARGUS) residents a Andorra.
Aquest gos farà 2 anys l’onze d’abril, i estem una mica angoixats.
Té problemes per respirar i s’ofega bastant, tot i tenint molta cura, sobretot quan està content.
El varem operar aquí a Andorra i li van obrir una mica més un nariu i li van perfilar el paladar.
Els primers 15 dies va anar molt bé, però després com si no s’hagués fet rés.
Per recomanació de la nostra veterinària d’aquí a Andorra el varem portar a la Clínica Cannis de Girona, li varem deixar una nit, li van fer proves i ens varen dir que potser s’hauria de perfilar una mica més el paladar ja que a Andorra li varen fer les mides estàndars i pot ser aquest gos necessitava una mica més i desprès en van dir que a l’entrada de la tràquea se li feia una inflamació, es va veure com si fos una gelatina blanca i que era això que li obstruïa la respiració. Però al mateix temps hi havia la complicació que si s’havia d’operar de nou, com que és un gos molt nerviós, tingués problemes amb l’anestesia i li fes un paro cardíac.
Pel moment no hem fet res, ja que no sabem el que fer.
Avui mirant per Internet he vist que vostès estan especialitzats en bulldog francés, si fossin tan amables de respondre’ns per veure si hi ha una possible solució.

RESPUESTA

Maria Angels: tal i com expliques a vegades els bulldogs s’han de re-intervenir, si la primera cirurgia no ha estat prou satisfactoria. Per una altre banda quan s’ acosta el temps de calor o bé situacions de nervis apareix el risc de ofecs o cop de calor amb gran intensitat. Aquest risc es pot produir doncs gairebé cada dia de l’any i sense tenir un veterinari a prop. Per una altre banda la anestesia per a corretgir la sindrome braquicefàlica es fà sota anestesia general. Però aquest es un risc que dura 60 minuts i amb supervisió de  dos veterinaris (anestesista + cirurgià). Heu de valorar en aqui aquests dos aspectes.
Si es tracta de un gos molt nerviós pot ser útil avaluar el comportament i veure si amb medicació es pot aconseguir que estigui més relaxat, pensant de cara a una cirurgia, per a que no arribés tant estressat.

Enric Ferrer
Centre Veterinari de Cornellà
www.bulldogs.es